Alidomain ja hakukoneoptimointi

Blogia tai verkkolehteä julkaistessa voi tuntua houkuttelevalta sijoittaa pääsivustosta irrallinen sisältö alidomainiin. Ennen domainstrategian päättämistä on kuitenkin hyvä miettiä asiaa hakukoneoptimoinnin kannalta.

Alidomain, eli esimerkiksi blogi.sivusto.fi, on Googlen näkökulmasta täysin eri sivusto.

Ristiinlinkityksellä Googlelle voi yrittää vakuutella asian olevan toisin, mutta käytännössä maineenrakennus tulee yleensä aloittaa alusta. Aivan kuten tapauksessa, jossa sivusto.fi:n rinnalle rekisteröitäisiin täysin uusi domain sivustonblogi.fi. blogi.sivusto.fi ei siis hyödy mitenkään sivusto.fi:n maineesta tai toisin päin.

Mikäli sille ei ole mitään teknistä tai brändiestettä, hakukoneoptimoinnin kannalta suositus on aina pystyttää blogi päädomainin alle, eli esimerkiksi sivusto.fi/blogi/.

Alihakemiston käyttämisessä on kaksi merkittävää hyötyä:

  • Blogisivuston maineenrakennusta ei tarvitse aloittaa alusta, vaan se hyötyy pääsivuston iästä, ja olemassaolevasta liikenteestä ja linkeistä. Käytännössä blogisisältö alkaa parhaassa tapauksessa löytyä samantien hakukoneista ilman toimenpiteitä.
  • Blogisisältö on yleensä tehokkaasti sosiaalisessa mediassa leviävää sisältöä. Sosiaalisen median kävijäpiikit edesauttavat hakukoneille suunnatun sisällön löytymisessä, eli alihakemiston avulla myös pääsivustosi hyötyy blogisisällöstä.

Tehokkainta hakukoneoptimointia teet, jos keräät mahdollisimman paljon sisältöä samaan paikkaan. Mikäli blogi- tai verkkolehti on kuitenkin jo julkaistu alidomainiin, kannattaa se mahdollisuuksien mukaan siirtää päädomainin alle.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.