Duunarin veronkierto-opas: Aloita verokikkailu helposti!

Maanantain julkkis on sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty. Tämä johtuu siitä, että Räty sattui viime viikolla puhumaan ohi suunsa, joten tällä viikolla on ilmeisesti valtamedian mielestä soveliasta ruotia Rädyn asioita pohjamutia myöten.

Kun mitään raskauttavampaa ei ilmeisesti löytynyt, päätti YLE raflaavasti uutisoida Rädyn verovapaista osingoista.

Yritän nyt olla takertumatta siihen kuinka vastenmielistä on nähdä YLEn kaltaisen auktoriteettimedian sortuvan näin skandaalinhakuiseen lööppiotsikointiin ja menen suoraan ratkaisuun. Tuolla YLEn sivustollakin on nimittäin monta katkeraa duunaria valittamassa ettei heillä mukamas ole mahdollisuutta tällaiseen verokikkailuun.

Onneksi se ei pidä paikkaansa! Näillä ohjeilla kuka tahansa duunari pääsee aloittamaan salamyhkäisen verokikkailun helposti ja nopeasti:

 1. Suuntaa YTJ:n kätevään Perusta osakeyhtiö verkossa -palveluun
 2. Perusta osakeyhtiö noin puolessa tunnissa
 3. Aloita verokikkailu

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, sillä monen duunarin silmät voisivat avautua tämänkaltaisen verokikkailun ansiosta. Sen myötä selkenisi esimerkiksi seuraavat asiat:

 • Kyseessä ei ole kikkailua tai keinottelua, vaan kaikkia osapuolia hyödyttävää laillista verosuunnittelua. Vastaavaa laillista verosuunnittelua on myös kotitalousvähennys, asuntolainan korkovähennys ja työmatkavähennys.
 • Mitkään osingot eivät ole verottomia, vaan tässäkin tapauksessa osingoista on maksettu yhteisövero jo ennen kuin Räty on itse päässyt käsiksi koko rahoihin. Rädyn osinkojen aikaan yhteisövero oli 26%.
 • Oman osakeyhtiön kautta maksettu osinko tai palkka on aivan samanlaista rahaa kuin jonkun toisen maksama osinko tai palkka. Siitä maksetaan verot ja se ansaitaan omalla työllä. Siinä ei ole mitään laitonta, väärää, moraalitonta, epäoikeidenmukaista tai millään tasolla salaperäistä.
 • Laskuttamalla oman yrityksen kautta avautuu paljon erilaisia työmahdollisuuksia, koska työllistäjän ei tarvitse huolehtia työntekijän palkkaukseen liittyvistä riskeistä, kuluista ja byrokratiasta.
 • …joka tietysti tarkoittaa sitä, että mikäli työskentelet päätoimisesti yritystoiminnan kautta, sinun tulee itse huolehtia sosiaaliturvastasi, koska kukaan muu ei siitä huolehdi. Ei edes valtio.

Tällainen täysin laillinen ja järkevä järjestely sopii kaikille, jotka tykkäävät tehdä paljon töitä ja haluavat tehdä sen mahdollistamisesta itselleen helpompaa ja työllistäjälle halvempaa.

Laura Rädyn kohdalla ”kikkailu” on tässä tapauksessa tarkoittanut sivutoimista, palkkatyön ohella tehtävää työtä. Tästä järjestelystä ei ole syntynyt mitään epäreilua, pahaa, moraalitonta tai rikollista. Ainoastaan vähän tavallista palkansaajaa enemmän verotuloja ja työtunteja sen takia, että kansalainen Räty on ahkera.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

10 kommenttia artikkeliin ”Duunarin veronkierto-opas: Aloita verokikkailu helposti!

 1. Missä se opas on? Ei mainintaakaan dutchsadwichistä ja double irishista. Ei ohjeita firman siirtämiseksi Viroon, Luxemburgiin, Monacoon tai Bahamalle. Ei vinkkejä, mistä kannattaisi hakea kansalaisuutta. Surkea opas, joka ei opeta mitään. Lääkiksessäkin nämä perusjutut oppii paremmin.

 2. Ensinnäkin lääkärin tuloilla normaali ennakonpidätysprosentti on aika paljon enemmän kuin 26. Perusduunarin tuloilla taas jonkin verran alle. Toiseksi yhtiön kautta rahat kierrättämällä on mahdollista kikkailla myös esim. auto-, puhelin-, asunto ym. eduilla, jotka toki ovat verollisia, mutta edun todellisella arvolla ja verotusarvolla voi olla huikea ero.

  Ei vastaava veronkierto todellakaan ole kaikille mahdollista. Jos yritys omistaa vain työrukkaset, pitää töitä tehdä useammalle toimeksiantajalle, että verottaja ei katso kyseessä olevan peitelty työsuhde. Kaikilla ei ole mahdollisuutta tähän esim. alan tai asuinpaikan vuoksi. Myös tulotaso täytyy olla vähintään luokkaa 50 tuhatta vuodessa, että laillista veronkiertoa pystyy tekemään.

 3. Erittäin hieno kirjoitus. Näin se juuri on. Mutta niinkuin sanoit, median arvostelukyky omaan suoltoon on kadonnut täysin. Ja nyt asialla oli YLE, jolle mediavero kannetaan. Ja loppukaneettina voin sanoa, etten ole Räty fani, mutta nämä ns. ”uutiset” ovat paljon pahempi asia.

 4. Ja jokaisella persaukisella duunarilla on pistää 2500€ osakeyhtiön perustamiseen vaadittava pääoma?

 5. Laura Rädyn työnantaja (Mehiäinen) tosin nimenomaan ei maksanut 26% yhteisöveroa, vaan HUOM. alle prosentin.

  http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2012/08/16/mehilaisen-verokikkailulle-tulossa-stoppi/201235012/12

  Ongelma ei ole niinkään yrittäjien kahteen kertaan verotetut tulot, vaan pörssin ulkopuolisten firmojen ”verosuunnittelu” eli veronkierto. Näin yritykset saavat itselleen markkinoilla etuaseman verrattuna firmoihin, joilla ei ole varaa palkata kalliita juristeja ja kirjanpitäjiä kiertämään veroja vaikkapa Caymansaarten kautta.

 6. Eikä tää homma edes mennyt näin:

  ”Mitkään osingot eivät ole verottomia, vaan tässäkin tapauksessa osingoista on maksettu yhteisövero jo ennen kuin Räty on itse päässyt käsiksi koko rahoihin. Rädyn osinkojen aikaan yhteisövero oli 26%.”

  Tää on täyttä roskaa. Rädyn osingot nosti Rädyn oma holding yhtiö verottomana josta Räty otti rahat itselleen verottomina luontaisetuina.

 7. Kirjoitit jutussasi:
  ”Mitkään osingot eivät ole verottomia, vaan tässäkin tapauksessa osingoista on maksettu yhteisövero jo ennen kuin Räty on itse päässyt käsiksi koko rahoihin. Rädyn osinkojen aikaan yhteisövero oli 26%.”

  Haluaisin korjata tässä suuren virheen kirjoituksessasi…. ja hieman taustaa.
  Räty ei nostanut itselleen osinkoa vaan yritykselleen, joka oli osakas Attendossa.
  Yrityksien välinen osinko on verotonta jolla estetään kaksinkertainen verotus.
  Rädyn oma yritys ei tehnyt voittoa, joten hän ei maksanut yhteisöveroa.
  Räty ei myöskään nostanut omasta yrityksestään osinkoa, joten ei maksanut edes osinkoverotusta.
  Samoin palkkanostona hän ei maksa työverotuksen (sivutulon) mukaista veroa vaan oman yrityksen mukaista, jolloin palkasta menisi alle 20% veroa (jos palkka on ollut alle 30 000e/vuosi).
  Hän siis säästi yhteisöveronosuuden sekä useita kymmeniä prosenttiyksiköitä työtuloveroissa.
  Puhumattakaan alvien menetyksestä jos hän olisi yrityksenä laskuttanut Attendoa palveluistaan toisinkuin nosti verottomana osingot yritykselleen.

  Se, maksoiko Attendo edes yhteisöveroa (26%)… Tuskin, kun Attendo on ollut julkisuudessa muutoinkin verokikkailujen muodossa siirtäen vuosittain satoja miljoonia veroparatiiseihin.
  Attendohan ei ole edes suomalainen yritys (joka maksaisi veronsa suomeen), vaan Ruotsalainen, jossa varoja siirretään ulkomaille ja veroparatiiseihin jossa suurimmat verohyödyt siis menevät ulkomaille.

  Kaikki toki täysin ko. ajanjakson lakien mukaisesti, mutta onko todellakin että ei olisi moraalisesti tai tarkoituksellisesti toiminut väärin ja nimenomaan hakenut verotuksellista hyötyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.