Luottokortti yritykselle – uskomattoman henkisesti raskas prosessi

Yrityksen satunnaisten nettiostosten maksaminen omalla luottokortilla ja ostoihin kirjaaminen jälkeenpäin on niin suhteellisen kivuton prosessi, että en ole aktiivisesti kaivannut yritykselle omaa luottokorttia. Nyt kuitenkin päätin ajan kuluksi suoda tälle asialle pari ajatusta ja ottaa selvää, mitä tämän välivaiheen tiputtaminen vaatisi.

Vastaus jätti aika hiljaiseksi.

Yritysten luottokorttia varten tarvitsemme kirjanpitoajot kuluvalta tilikaudelta ja liiketoimintasuunnitelman.
Mahdollisesti on myös tarpeellista järjestää tapaaminen konttorilla luottoneuvottelua varten.

Siis hetkinen. Parin hassun satasen luottorajalla varustettua korttia varten pitäisi useamman vuoden toimineelle firmalle laatia liiketoimintasuunnitelma, tulostaa läjä kirjanpitoa ja käväistä vielä konttorilla luottoneuvottelussa!?

Tyydyin vastaamaan:

Nyt meni kyllä niin henkisesti raskaaksi prosessiksi, että taidan käyttää omaa Amexia jatkossakin firman satunnaisiin nettiostoksiin. 😀

Ymmärtäisin hyvin, mikäli olisin hakemassa monen kymmenen tonnin lainaa. Tai edes muutaman tonnin lainaa. Tai edes tonnin lainaa. Tai jos luottokortti olisi joku mustan Amexin kaltainen myytti, joka myönnetään vain harvoille ja valituille, joiden tulo- ja kulutustaso arvioidaan yksilönä ja yhtä salaisella prosessilla kuin ravintoloille myönnetään Michelin tähtiä.

Mutta ei. Parin tonnin hassuilla bruttotuloillakin luottokortteja on yritetty tunkea mulle jokaisen mahdollisen suuremman ostoksen yhteydessä. ”Haluaisitko ostaa tämän sohvan osissa? Ota tästä Tuohi Mastercard pelkällä tilinhoitomaksulla!”

Tai puhumattakaan siitä miten löyhin perustein opiskelijoille myönnetään luottokortteja. Siis opiskelijoille, joiden tulot hädin tuskin riittävät elämiseen. En muista milloin olisin ollut opiskelijatapahtumassa, jossa ei olisi ollut sitä Diners Clubin ständiä, mistä saa pelkällä hakemuksella periaatteessa luottorajattoman kortin, jolla voi romuttaa henkilökohtaisen taloutensa vuosiksi parissa viikossa.

Mutta auta armias kun viisi vuotta kyseisessä pankissa pankkitilin omistanut yritys yrittää hakea satasen luottorajan pikku-Visaa tai -Masteria siihen, että ne 1,99 dollarin tarjouksessa olevat .info -domainit voisi laskuttaa suoraan firman (luotto)tililtä – se on luottoneuvottelun paikka välittömästi!

Joskus ihmettelin, miksi yrittäjäkavereillakin on yrityksen maksuvälineinä pelkästään Visa Electroneja. Enää en ihmettele. En tiedä kenen etuja tämä tämä ylenpalttisen vaivalloinen hakuprosessi palvelee, mutta itse taidan shoppailla jatkossakin ne .info -domainit omalla kortilla.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

9 kommenttia artikkeliin ”Luottokortti yritykselle – uskomattoman henkisesti raskas prosessi

 1. Ongelma on varmaan siinä että yritys maksaa laskunsa ja eivät voi periä viivästykseltä korkoja. Et ole niin sanotusti hyvä asiakas.

 2. Kysyit väärästä pankista. Minulta ei ole koskaan kysytty mitään suunnitelmia eikä kirjanpitoajoja.

  Ota ilmainen luottokortti omalla nimellä ja pistä firman kulut siihen.

 3. Jutusta jäi mainitsematta mikä on yritysmuotosi.
  Veikaukseni on toiminimi jolloin kirjoutuksessasi mainitut asiat on melko yksiselitteisiä.

  Toiminimi on henkilö, joten he tarkistavat ne tiedot, jotka ei ole julkisia pyytämällä sinulta niitä tietoja.

  Jos kyse olisi osakeyhtiöstä, niin nämä tiedot olisi julkisa eikä niitä pyydettäisi.
  Samoin oma sijoitus osakeyhtiöön antaisi sen luotto takauksen suoraan, joten kortti irtoaisi ilmoitusluontoisesti.

  Mikä on oikea pankki? Mikä oli pankki jossa asiasta neuvottelit?
  Toisilta pankeilta irtoaa luottokortti ehlpommin kuin toisilta.

 4. Näyttäisi siltä että yrityksesi tilipäätöstietoja ei ole ilmoitrettu kaupparekisteriin vaikka näin pitäisi olla.
  Tarkistin asian asiakastiedosta eikä niitä ole toimitettu joten Osakeyhtiösi tiedot ei ole julkisia koska niitä ei ole toimitettu ja näin ollen on luonnollista että pankki niitä tietoja pyytää. Olkoonkin että luottoraja olisikin pienin mahdollinen.

  Ja kyllä noita luottokortteja tarjotaan kyllä monille, mutta eriasia on ostohetkellä myönnetäänkö sitä.

 5. Ratkaisin itse tuon ongelman ottamalla suoraan firman tilille kytketyn Visa Business Card -kortin. Tuo ei ole luottokortti vaan debit-kortti.

  Tuon etuna on luottokorttiin verrattuna lisäksi se, että tapahtumat menevät tilille joten kirjanpitotoimisto näkee ne suoraan sieltä tiliotteelta ja osaa kysyä puuttuvien tositteiden perään automaattisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.