Tapaus bussi kolhii pysäköidyn auton

Selvisipä sitten, että eräs Pohjolan kaupunkiliikenteen bussikuski ei ole saanut aikaiseksi vahinkoilmoituksen tekemistä erään 2.10.2012 klo 11:25 sattuneen viattoman ja parkissa olevan Ford Focus -merkkisen auton rusikoimisesta. Sehän merkitsee vain ja ainoastaan sitä, että asiaa on ruodittava julkisesti Internetissä.

Omistinpa tuossa pari kuukautta sitten vielä auton. Koska auton omistaminen pk-seudulla on aivan yhtä tyhjän kanssa, päätin myydä sen. Kohtalon oikut kuitenkin meinasivat estää tämän iloisen tapahtuman.

2.10.2012 satuin kävelemään Kulmavuorenkadulle pysäköidyn autoni ohi, kun huomasin ensin tämän autenttisen, Itä-Helsingin bussiaikataulujen yhteyteen kirjoitetun viestin, joka oli jätetty autoni tuulilasiin:

Tämä epämääräinen viesti tietysti johti siihen, että ryhdyin tarkastelemaan autoani hieman tarkemmin. Selvisikin varsin nopeasti, että ko. bussi – jonka kuljettaja oli vastuuntuntoisesti jättänyt viestistä pois mm. tapahtuma-ajan ja bussinsa rekisterinumeron – oli saanut aikaiseksi seuraavanlaista jälkeä:

Kuten kuvasta näkyy: kolme peltiä päreinä. Halpaa kuin saippua.

Ostajayritys suostui onneksi tekemään kaupat, koska näitä kuulemma tapahtuu ja selvittäminen on yleensä aika helppoa.

Yleensä.

Nyt kaksi kuukautta myöhemmin ostajayritys soitteli minulle ja kehoitti tekemään rikosilmoituksen, koska vastuuntuntoinen ja tämänkaltaisia tilanteita varten erinomaisesti ohjeistettu bussikuski ei ollut tehnyt vahinkoilmoitusta tai asiaa ei oltu viety eteenpäin millään tavalla.

Soitin Pohjolan kaupunkiliikenteelle mikäli he saisivat jotakin aikaiseksi, koska autottomana Pasilan poliisiasemalle liikkuminen on todella epämiellyttävä ajatus. Pohjolan kaupunkiliikenteellä ei tiedetty asiasta yhtään mitään, mutta asia luvattiin selvittää huomiseksi, joten päivitän tilannetta sitten huomenna.

Onni onnettomuudessa, koska kiitos karman, vastuuntuntoinen (ilman sarkasmia) ohikulkija oli taltioinut kyseisen tapahtuman ja oli yhteydessä kuvan kera:¨

En edes halua tietää minkälainen tappelu tästä tulisi ilman todistusaineistoa ja silminnäkijää, sikäli kun Pohjolan kaupunkiliikenteen linjan 58 bussikuski ei selkeästi ymmärrä mitä tällaisessa tilanteessa pitäisi tehdä.

Tapauksen läpikäyneenä tärkeitä yhteystietoja ja vinkkejä vastaavaan tilanteeseen joutuville:

  • HSL:n toimisto, nro 09 4766 4444
  • Pohjolan kaupunkiliikenne, nro 0307 23 782
  • Rukoile, että tapauksella on silminnäkijä.
  • Kerää hyvää karmaa taltioimalla vastaavia tapauksia, koska voit olla joskus itse samassa tilanteessa.

Päivitys 16.11.2012

Olin muistanut päivämääriä väärin. Eihän se syyskuussa edes tapahtunut, vaan tuossa lokakuun alussa. Onneksi päivämäärät saatiin oikaistua.

Tänään juttelin sitten hieman Pohjolan kaupunkiliikenteen edustajan kanssa. Koko aamupäivän oli hieman epäselvää kuka autoa oli ajanut ja miksi se oli poikkeusreitillä. Kun kuljettaja selvisi, seurasi vääntöä kuljettajan kanssa siitä kuka oli syyllinen. No, liikkuva autohan se siihen kolariin syyllinen oli eikä se parkissa ollut Focukseni. Keskustelua vain herätti se, että kuljettajan mielestä autoni oli pysäköity väärin. Pysäköinninvalvonnan mielestä se tosin oli pysäköity oikein, jonka lisäksi kuljettajan esimies oli onneksi myös sitä mieltä, että vaikka auto olisi pysäköity miten väärin niin ei sitä silti saa bussilla kolhia.

Sain tuota aikaisempaa heippalappuakin autenttisemman vahinkoilmoituksen haltuuni ja asia on loppuunkäsitelty. Tässä vielä loppukevennys:

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.