Netflix Suomi – kokeile ilmaiseksi!

Netflix eli jenkkiläinen, netissä pyörivä elokuvapalvelu rantautui Suomeen viime viikolla. En ehtinyt blogata vielä silloin Netflixistä, koska olen katsonut sieltä elokuvia ja sarjoja silmät verestäen.

Netflix toimii samalla periaattella kuin Spotify – maksa mitätön kuukausisumma, niin katsot elokuvia verkon kautta rajattomasti. Rajattomalla tietysti tarkoitetaan tässä tapauksessa Netflixin valikoimaa, jonka on Spotifyn tavoin tarkoitus laajentua. Tämänhetkinen ”pieni” määrä materiaalia on herättänyt hieman närää, mutta jo saatavilla oleviin kilpailijoihin verrattuna palvelu on mielestäni niin erinomainen etten valita yhtään.

Miksi Netflix?

Netflixin plussapuolia kilpailijoihin verrattuna äärimmäisen subjektiivisesta näkökulmastani:

  1. Netflix vs. maksukanavat: Itse Viasatin, Canalin ja MTV:n maksukanavia tilanneena en juurikaan perusta niistä enää. Samat elokuvat pyörivät viikosta toiseen, Animal Planetin tyyppisillä dokkarikanavilla mainoksia tulee viiden minuutin välein ja ne kestävät itse viitisen minuuttia ja öinen tarjonta on yleensä myötähäpeää herättävää ranskalaista aikuisviihdettä.
  2. Netflix vs. operaattorien tarjoamat vastineet: Sonera lähetti mulle sen jonkun elokuvaboksinsa ilmaiseksi elokuussa 2011, kun nostin nettiliittymän nopeuden maksimiin. Olen kerran avannut laatikon, mutta en ikinä jaksanut asentaa sitä, koska en kokenut siitä olevan tarpeeksi iloa vaivalloiseen asentamiseen verrattuna. Tietysti tilanne olisi erilainen, mikäli kotimedialaitteistoni ei sisältäisi Time Capsulea, viritinvahvistinta ja sellaista, mutta en jaksanut ryhtyä vetämään piuhoja paikasta toiseen yhtään enempää kuin nyt on pakko.
  3. Laitetuki. Netflix toimii ainakin netissä, Apple TV:llä, pelikonsoleilla, multimediatelevisioilla ja multimediadigibokseilla. Itse katson sitä Apple TV:n kautta. Netflixin virittäminen toimimaan kesti Apple TV:llä suurinpiirtein kymmenen sekuntia, eli sen verran kun laitteiden käynnistäminen ja Netflix -ikonen klikkaaminen Apple TV:n kautta vei.

Suomalaisten kilpailijoiden informaatiopimento

Lopuksi luonnollisesti loppukevennys, eli mitä suomalaisten kilpailijoiden ”asiantuntijat” ovat lausuneet medialle.

”Toki Netflix on kansainvälinen ja varteenotettava toimija. Pääasiassa se toimii kuitenkin pienellä ruudulla esimerkiksi tabletilla, enkä koe siitä välitöntä uhkaa.”
– MTV Median internet- ja kuluttajaliiketoiminnan johtaja

”Meidän asenteemme on, että Yle ei lähde tekemään Areena-tyyppistä netti-tv-palvelua Netflixin kanssa. Mitään neuvotteluja ei ole käynnissä.”
– Ylen julkaisujohtaja

”Nähtäväksi jää, miten Netflixin kaltaisella rajoittuneella palvelulla voi pärjätä, meillähän on tarjolla koko paketti nettiyhteydestä alkaen. Uskon, että tällainen kokonaisuus on kuluttajan kannalta houkuttelevampi.”
– Soneran TV- ja laajakaistatoiminnoista vastaava johtaja

Kokeile Netflixiä ilmaiseksi

Kokeile Netflixiä kuukausi ilmaiseksi tästä.

Jos olet Spotify Premiumin onnellinen omistaja, saat loppuvuoden 2012 ilmaiseksi tästä.

Fanita Netflixiä Facebookissa.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.