Laadukkaampaa sähköpostimarkkinointia, osa 1

Laadukkaampaa sähköpostimarkkinointia -sarjassa käyn läpi asioita joilla onnistut sähköpostimarkkinoinnissa.

Aloitetaan järjestelmästä. Lähetätkö späm– siis laadukkaat sähköpostimarkkinointiviestisi laadukkaasta massapostitusjärjestelmästä vai Outlookista luettelemalla vastaanottajasähköpostit tylysti vastaanottajakenttään? Jos vastauksesi on jälkimmäinen, jatka lukemista. Tässä kuusi syytä miksi sinun kannattaa käyttää ammattimaista massasähköpostijärjestelmää.

1. Piilokopiot
Perinteisin virhe massasähköpostin lähettämisessä omasta sähköpostiohjelmasta on unohtaa laittaa vastaanottajat piilokopioiksi. Tällöin koko sähköpostilistasi päätyy jokaisen vastaanottajan nähtäväksi. Älä tee tätä virhettä, sillä se voi aiheuttaa liiketoimintaasi totisesti vaikeuttavia ongelmia. Ammattimainen massasähköpostijärjestelmä varmistaa ettei sähköpostilistasi joudu vääriin käsiin.

2. Ei raportointia

Oma sähköpostiohjelmasi ei tuota raportointia. Et pysty esimerkiksi laskemaan helposti konversioprosenttia siitä kuinka moni on avannut sähköpostikirjeesi. Ammattimainen massasähköpostijärjestelmä tuottaa sinulle selkeät raportit.

3. Sähköpostiohjelman rajoitteet

Sähköpostiohjelmasi rajoittaa laadukkaan sähköpostiviestin rakentamista. Suurin ongelma on sähköpostiviestin esikatselun puute. Tämän vuoksi sinun täytyy testata sähköpostiviestisi toimivuus mahdollisimman monella eri sähköpostiohjelmalla ja eri selainpohjaisilla sähköpostiratkaisuilla. Tämä on aikaavievää ja turhauttavaa. Ammattimainen massasähköpostijärjestelmä tuottaa kaikilla alustoilla toimivia sähköpostiviestejä.

4. Musta lista

Oman sähköpostiohjelman käyttämisessä worst case -scenario on operaattorin mustalle listalle joutuminen. Mikäli lähetät suuria määriä sähköpostiviestejä kerralla omalla sähköpostiohjelmallasi, voidaan tämä tulkita operaattorin päässä tapauksesi jossa roskapostibotti on ottanut sähköpostisi haltuunsa. Seurauksena operaattori sulkee koko sähköpostiliikenteesi viikoiksi, joka voi olla varsinkin verkkoliiketoimintaan perustuvalle yritykselle todella kohtalokasta. Uuden sähköpostipalvelimen hankkiminen on työlästä, hidasta ja kallista. Ammattimaisella massasähköpostijärjestelmällä varmistat ettei sähköpostisi joudu operaattorin mustalle listalle.

5. Peruutuslistan hallinnointi

Suomen laissa on määritelty, että sähköpostiviesteissä on oltava mahdollisuus peruuttaa markkinointiviestien vastaanottaminen kyseiseen osoitteeseen. Voit toki rakentaa tämän tavalla tai toisella myös omiin viesteihisi, mutta esimerkiksi Excel-taulukossa olevan sähköpostirekisterin ja peruutusten hallinnointi on erittäin hankalaa ja työlästä. Ammattimaisella massasähköpostijärjestelmällä peruutukset on automatisoitu.

6. Roskapostiongelmat

Yksityiskäytössä olevista sähköpostipalvelimista tulevat massasähköpostiviestit, suuret liitetiedostot ja muuten kookkaat sähköpostiviestit jäävät lähes poikkeuksetta kiinni vastaanottajan sähköpostiohjelman roskapostisuodattimiin. Ammattimaisella massasähköpostijärjestelmällä varmistat, että tavoitat vastaanottajan eikä viestiäsi tulkita roskapostiksi.

Kaipaatko suosituksia mitä ammattimaista massasähköpostijärjestelmää sinun tulisi käyttää? Ota minuun yhteyttä.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

Yksi kommentti artikkeliin ”Laadukkaampaa sähköpostimarkkinointia, osa 1

  1. Jaa-a mä olen monesti saanut mainoksia seminaareista, joita Suomen Valtio, EU, yms. tahot järkkää ja juuri näitä virheitä tapahtuu. Okei seminaarit tulee kyllä täyteen ja kaikki myytävä myydään. Mutta se että ei esim. laita sitä massapostia piilokopiona aiheuttaa esim. sellasia, että kaikki alka spämmätä omia mainoksia ks. spämmiin vastaa kaikille tominolla ja kiittävät ilmaisesta spämmi listasta.. ja tästä alkaa hirveä kaupustelu härdelli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.