Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen on huikeaa rakettitiedettä.

Jotta minun ei kuitenkaan tarvitsisi enää ahdistua turhista Facebook-ryhmistä, aion kertoa miten sivu tehdään. Facebook-sivu on markkinoinnillisesti järkevämpi vaihtoehto kuin ryhmä, mikäli tarkoituksesi on promotoida jotakin tuotetta tai palvelua. Olet ajatustasolla jo pitkällä, mikäli luet tätä artikkelia etkä ole luomassa ryhmää.

Mutta asiaan. Näin luot Facebook-sivun:

  1. Valitse nimi tarkkaan. Tämä on syystäkin ensimmäinen kohta, koska et voi vaihtaa nimeä jälkeenpäin. Sivun luomisen jälkeen on turha tulla itkemään typerästä nimestä, koska Facebookilla ei todennäköisesti ole minkäänlaista kiinnostusta ylipäätänsä vastata muutospyyntöösi mikäli alennut sellaisen tekemään.
  2. Surffaa seuraavaksi osoitteeseen http://www.facebook.com/pages/manage/ ja klikkaa Luo sivu.
  3. Valitse luotko Yhteisösivun vai Virallisen sivun. Sivujen erona on se, että Yhteisösivustot ovat yleisiä fanitussivuja, joiden ylläpitäjäksi voi ilmoittautua kuka tahansa. Viralliset sivut taas vaativat tietyt ylläpitäjät. Mikäli tarkoituksenasi on promottaa jotakin brändiä, valitse Virallinen sivu, mikäli taas koota yhteen suklaasta tykkääviä ihmisiä, valitse Yhteisösivu.
  4. Klikattuasi Luo sivu, sinulla on sivu. Sikäli kun tämän vaikeampaa sivun luominen ei ole, on erittäin harmillista kuinka turhia ryhmiä edelleenkin luodaan brändeille.
  5. SEO-Bonus: Kun sivusi on saavuttanut 25 fania, voit valita sille uniikin url-osoitteen, tyyliin www.facebook.com/koti-pizza. Huomaa, että tämän voi tehdä vasta kun sivulla on 25 fania. Selkokielisen, uniikin url-osoitteen voi aktivoida osoitteesta http://www.facebook.com/username/. Pidä mielessä, että selkokielistä url-osoitetta ei voi muuttaa jälkikäteen.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

2 kommenttia artikkeliin ”Facebook-sivun luominen

  1. Tämä onkin hyvä tieto pistää merkille.. Facebook sivuista.. koska asiakkaani tilailee multa niitä.. ja en tiiä itse näistä paljon mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.