8 vinkkiä WordPress-nopeusoptimointiin

Sivuston latausnopeus on tärkeä tekijä sekä Google-näkyvyyden että käyttäjäkokemuksen kannalta. WordPress on erinomainen julkaisujärjestelmä, mutta usein sen latausnopeus jää huomioimatta kokonaan. Runsaalla määrällä lisäosia ja suuria kuvia voi latausnopeudet nousta huomaamatta sietämättömiin lukemiin. Näillä ohjeilla voit optimoida WordPress-sivustosi latausnopeutta.

1. Analysoi sivustosi GTmetrix -työkalulla. Tämä työkalu antaa jo runsaasti vinkkejä mihin asioihin nopeudessa panostaa.

Tuloksissa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota nopeuteen (Page load time):

0-2 sekuntia: Erittäin nopea. Ei välttämätöntä tarvetta toimenpiteille
2-5 sekuntia: Melko nopea. Toimenpiteitä on kuitenkin hyvä tehdä.
5-8 sekuntia: Melko hidas. Toimenpiteitä on melko tärkeää tehdä.
8+ sekuntia: Erittäin hidas. Toimenpiteitä on tärkeää tehdä.

2. Vaihda webhotelli nopeampaan. Nopeusongelma voi olla usein palvelimessa, ei WordPressissä. Selvitä ettei palvelin ole pullonkaulasi.

3. Käytä kevyttä teemaa tai koodaa se itse. Valmiilla teemalla saa helposti ja nopeasti näyttävän sivuston, mutta ne ovat täynnä ominaisuuksia, joita et välttämättä tarvitse.

4. Asenna välimuistilisäosa. Välimuistilisäosalla kuten W3 Cache Plugin pystyt optimoimaan WordPressin välimuistin käyttöä. W3 Cache Plugin myös pakkaa automaattisesti esimerkiksi css-resursseja.

5. Poista lisäosat mitä et tarvitse. Lisäosien javascript- ja css-resurssit ovat tyypillisesti hyvin raskaita. Poista kaikki tarpeettomat lisäosat. P3 Plugin Performance Profiler -lisäosa auttaa löytämään resurssisyöpöt.

6. Optimoi kuvat. Pienennä kuvat jo valmiiksi koneellasi tai lisää ne WordPressiin Media -välilehden kautta. Myös Smush.it -lisäosa auttaa skaalaamisessa.

7. Siivoa tietokanta. WP-Optimize auttaa poistamaan tietokannasta mm. vanhat versiot artikkeleista.

8. Päivitä WordPress. Pitämällä WordPressin ajan tasalla vältyt sekä tietoturvaongelmilta että parannat parhaimmillaan sivuston nopeutta.

Huom! Vinkit ovat melko teknisiä, joten niiden kanssa kannattaa olla varovainen. Ota aina varmuuskopio sivustostasi ennen kuin asennat välimuistiin ja tietokantaan muutoksia tekeviä lisäosia.

The post 8 vinkkiä WordPress-nopeusoptimointiin appeared first on Kirkkaus Analytics.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

http://www.kirkkaus.fi/blogi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.