CMSMS-perustagit sivupohjissa

CMSMS-sisällönhallintajärjestelmä toimii Smarty-nimisellä mallinnejärjestelmällä. Sivupohjan muokkaamiseen Smartyn avulla on kaikenlaisia tapoja, mutta perustagit on silti hyvä esitellä. Perustageja käytetään suoraan sivupohjassa HTML:n seassa. Smarty-tagit tunnistaa siitä, että ne on merkitty aaltosulkeilla.

Esimerkki:

<head>
<title>{title} - {sitename}</title>
{metadata}
{cms_stylesheet}
</head>

Perustagit on sisäänrakennettu CMSMS-järjestelmään, joten niiden aktivoimiseksi ei tarvitse tehdä mitään. Mikäli olet valinnut CMSMS:n pääasialliseksi sisällönhallintajärjestelmäksesi, perustagit on hyvä painaa mieleen, koska todennäköisesti tarvitset niitä jokaisessa casessasi.

Perustagit

{sitename} – Lisää sivunnimen, jonka olet määritellyt yleisissä asetuksissa.

{title} – Lisää sisältösivun title-otsikon, jonka olet määritellyt sisältösivun luonnin yhteydessä.

{stylesheet} – Linkittää sivupohjaan liitetyn css-tiedoston dynaamisesti.

{metadata} – Lisää yleisissä asetuksissa määrittelemäsi metatiedot.

{content} – Lisää sisältösivun tekstisisällön.

{content block=’extra’} – Lisää ylimääräisen sisältösivulaatikon. Laatikon hallinta tulee näkyviin sisältösivujen hallinnassa content-tekstilaatikon alle. Ylimääräisiä sisältösivulaatikoita voi lisätä useammankin.

{$content_obj->GetPropertyValue(’image’)} – Lisää sisältösivuhallinnan Valinnat-välilehdeltä olevan kuvan sivupohjaan. Uploads/images -kansion kuvat listautuvat automaattisesti kyseiseen pudotusvalikkoon. Huomaa, että kyseinen tagi syöttää ainoastaan kuvan url-osoitteen, joten sen yhteydessä täytyy käyttää perinteistä HTML:n img-tagia.

{breadcrumbs} – Lisää dynaamisen leivänmurupolun.

{menu} – Lisää perusvalikon.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.