Näin saat kävijöitä Instagramista

#friendsie #besties #friendshipgoals #igershelsinki

Käyttäjien ajaminen Instagramin ulkopuolelle voi osoittautua yllättävän haastavaksi. Kuvat ja videot voivat kerätä hurjastikin interaktioita, mutta sivustolle päätyneen liikenteen osalta analytiikka näyttää kylmentyneen ruumiin sydänkäyrää.

Tietysti perusasiat pitää olla kunnossa, eli:

  1. Instagram-tilin esittelytekstissä on linkki sivustollesi
  2. Kuvissa ja videoissa tuodaan esille lisäarvoa, mitä kävijä sivustovierailulla saa

Siitäkään huolimatta sydänkäyrässä ei välttämättä näy värähtelyä.

No, harvemmin firmojen jutut Instagramin kaltaisissa palveluissa jaksaisivat niin paljon kiinnostaa, että sivustollakin vierailtaisiin. Käyttäjien jakamaan sisältöön perustuvat sosiaaliset mediat Instagram mukaanlukien toimivat parhaiten silloin, kun sisällön jakaa julkkis, Instagram-julkkis tai lähipiiriin kuuluva henkilö. Eli siis oikea, autenttinen ihminen, eikä kasvoton ja pahimmillaan mitäänsanomaton firma.

Alla erään yrityksen Instagram-liikenne noin kuukauden ajanjaksolta. Piikin aiheutti se, että joku muu kuin yritys itse julkaisi kuvan ja kehoituksen vierailla yrityksen sivustolla.

Näin käy kun Instagram-sisältöä jakaa yrityksen oman tilin sijaan joku muu.

Vinkit Instagram-yhteistyön aloittamiseen

  • Käytä Instagramia itse ja ota selvää kuka voisi olla bisneksesi mielipidevaikuttaja esimerkiksi seuraamalla hashtageja.
  • Ota rohkeasti yhteyttä henkilöihin, jotka voisivat olla potentiaalisia Instagram-yhteistyökumppaneita. Monilla löytyy profiilista sähköpostiosoite, tai sitten voit lähettää suoraan viestiä Instagramin kautta.
  • Älä spämmää copypaste-viestiä kaikille. Valitse kumppanit mieluummin ajatuksen kanssa ja personoi viesti.
  • Yrityksesi työntekijätkin voivat olla Instagramissa. Miksi et aloittaisi heistä? Tyytyväinen työntekijä kertoo mielellään yrityksestäsi sosiaalisessa mediassa.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.