Konversio-optimointi: SSL-sertifikaatti tuplasi d-vitamiinipuutosahdistuksen

SSL-herja valvottaa öisin.
SSL-kuumotus valvottaa öisin.

Tietyillä selaimilla on nykyään paha tapa väläyttää käyttäjälle suojaamattomasta yhteydestä kertovia kuumotusikkunoita sivustoilla joita ei ole suojattu sertifikaateilla. Pahimmassa tapauksessa tämä johtaa käyttäjän poistumiseen sivustolta. Ongelma voi ilmaantua vahtingossa esimerkiksi uudelleenohjaustilanteessa.

Kun suomalainen googlettaa kaamosajan d-vitamiinivajareissaan Multivitaa, löytyy ensimmäisenä hakutuloksena www.multivita.fi:

screenshot-2016-12-07-20-09-32

Kuumotuksia herättää klikkaus, joka paljastaa seuraavanlaisen kuumotusnäkymän:

screenshot-2016-12-07-19-58-54

Näkymä johtuu siitä, että domainin multivita.fi ohjatessa sivustolle www.itsehoitoapteekki.fi, ei multivita.fi:lle ole määritelty SSL-sertifikaattia. Toinen vaihtoehto on se, että ohjaus ei ole tehty palvelintasolla, jolloin käyttäjän selain käväisee suojaamattomassa multivita.fi -dominissa hetkellisesti.

Opetus

Tehdessäsi uudelleenohjauksia näin hyvin Googlesta löytyviltä sivustoilta, varmista ohjauksen tekeminen oikeaoppisesti, jotta vältät käyttäjän ylimääräiset kuumotukset. D-vitamiinin puutos itsessään jo aiheuttaa ahdistusta, jota ei kannata tuplata suojaamattomuusvaroituksilla.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.