Lauantain somelynkkaus: Suomen Poliisi vs Uber

Olin viikonloppuna tupareissa, joissa oli myös poliisin tiedottajana toimiva henkilö. Siellä naureskeltiin tehtävän epäkiitollisuudelle. Nyt kun olen seurannut tätä Poliisi/Uber-uutisointia, ei jää epäselväksi miksi.

Kyseinen jäbä tuskin kirjoitti tuota hätäistä twiittiä, mutta pari juttua tuli mieleen:

  1. Poliisin tehtävä on tutkia asioita mitä sitä käsketään tutkia. Työtään tekevien ihmisten lynkkaamisen sijaan syyttävällä sormella pitäisi osoittaa kitisevää taksiliittoa ja lakeja säätävää hallitusta.
  2. Se, että poliisi on toimintansa mukaisesti ottanut vastaan em. työtehtävän, ei tarkoita sitä, että hätäkeskus tai poliisi priorisoisi taksiliiton vasikoiden ilmiantosoitot oikeiden hätätilanteiden edelle.
  3. Koko twiitin pointti oli vastata trollaavan kuljetusyrittäjän yleiseen ulinaan elämänsä suurimmasta epäkohdasta, eli Uberista, eikä niinkään mikään lauantai-illan newsflash liittyen Uber-kuskien käräyttämiseen.
  4. Ei ole maailman ensimmäinen twiitti, jonka sanamuotoja ja sisältöä ei ole pureskeltu ihan loppuun asti.

Ajattelemattomasti twiittailevan sanansaattajan somejoukkolynkkauksen sijaan saattaisi olla rakentavampaa keskittyä esimerkiksi sellaisiin asioihin kuin vaikuttaminen poliittisiin päätöksentekijöihin. He kun viimekädessä päättävät onko Uber laillinen vai ei.

Ja toivottavasti on, sikäli kun kivikautinen Taksiliitto ei ole vuosien varrella saanut aikaiseksi yhtä kätevää applikaatiota mitä Uberilla on.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.