WordPress-sivut: Käytön perusteet

WordPress-sivujen käyttäminen on helppoa. Tämän artikkelin tarkoituksena on toimia WordPressin perusasioiden omaksumiseen.

Kirjautuminen tapahtuu sivustosi osoitteen perässä olevasta wp-admin -osoitteesta. Esimerkiksi tälle sivulle kirjaudun osoitteessa http://www.kurvinkonversio.fi/wp-admin/

WordPress-sivuissa varsinainen sisältö on yleensä jaettu kahteen osaan, jotka ovat Artikkelit ja Sivut. Sisältö on jaettu näihin sen perusteella kuinka usein se päivittyy. Mikäli kyseessä on usein päivittyvää sisältöä kuten uutiset tai blogi, löydät sisällön Artikkeleista. Mikäli kyseessä on yrityksesi esittelysivuja, löydät sisällön Sivuista.

Sekä Artikkelien että Sivujen hallinta on pääosin samanlainen. Tekstikentässä voit kirjoittaa tekstin uuteen julkaisuun tai muokata vanhaa julkaisua. Artikkelia julkaistessa kannattaa käyttää kategorioita helpottamaan selailua. Sivua julkaistaessa muista laittaa Sivun asetuksista uudelle sivulle Yläsivu, mikäli kyseessä on jokin aikaisemman sivun alasivu.

Screen Shot 2013-07-16 at 7.37.58 PM

Valikoita voit muokata kohdasta Ulkoasu > Valikot. Uusi kohta lisätään valikkoon kohdasta Lisää valikko, raahataan paikoilleen ja lopuksi valikko tallennetaan.

Jos sivustollasi käytetään Kieliversioita, voit vaihtaa haluamasi kielen sisällön näkyviin klikkaamalla sen auki ylävalikosta:

Screen Shot 2013-07-09 at 2.00.49 AM

Pääset haluamasi Artikkelin tai Sivun käännökseen myös klikkaamalla Artikkelien tai Sivujen listauksessa lipun alla olevaa kynää. Oletussisältönä on yleensä esillä Suomi, mutta mikäli vaihdat kieltä ylävalikosta, oletussisältö muuttuu valitsemaksesi kieleksi.

Jos haluat lisätä kuvia Artikkeliin tai Sivuun, klikkaa hallinnassa olevaa Lisää media -painiketta. Avautuvaan näkymään voit joko raahata tai etsiä kuvan tietokoneeltasi. Voit muuttaa kyseisen kuvan asettelua tai kokoa kyseisessä näkymässä. Paina Lisää tekstiin, kun olet valmis.

Linkkejä voit lisätä maalamalla ensin linkitettävän tekstin ja klikkaamalla sitten ketjun näköistä linkkipainiketta.

Jos sivustollesi on määritelty Sivupalkki, löydät sen sisällön kohdasta Ulkoasu > Vimpaimet. Voit sitä kautta lisätä Sivupalkkiisi esimerkiksi tekstiä tai muokata esiasetettuja ominaisuuksia.

Hakukoneoptimoinnin tueksi on asennettu työkalu, jonka avulla voit muokata meta-description -tekstejä. Nämä tekstit tulevat näkymään Googlen hakutulosnäkymässä, joten suosittelen lisäämään houkuttelevat meta-descrition -tekstit ainakin tärkeimmille sivuillesi. Työkalun löydät jokaisen Artikkelin tai Sivun hallinnan alareunasta.

Meta-description -hallinta WordPressissä.
Meta-description -hallinta WordPressissä.
Meta-description näkyvillä Googlessa.
Meta-description näkyvillä Googlessa.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.