Miksi MyCashflow on mielestäni paras verkkokauppaohjelma

MyCashflow on suomalainen verkkokauppaohjelma. Viimeiset vuodet MyCashflow on ollut ainoa verkkokauppaohjelma mitä suosittelen asiakkaille tai ylipäätänsä suostun rakentamaan. Viimeksi tänään suositteluni ansiosta eräs toista verkkokauppaohjelmaa käyttänyt asiakas siirtyi käyttämään MyCashflowta.

Tämä on itse asiassa melkoinen takavuosien sanojen syöminen, sillä joskus vannoin niin vakaasti avoimen lähdekoodin ohjelmien nimeen, että en suostunut suosittelemaan asiakkaille mitään maksullista. Puhumattakaan  kuukausimaksullisesta.

Verkkokauppojen suhteen asia on kuitenkin muuttunut. Tämä siitä syystä, että MyCashflow on yksinkertaisesti niin ylivertainen verkkokauppaohjelma, että siitä maksaa mielellään. Sille on omalla kohdallani kolme syytä: turvallisuus, käyttäjäystävällisyys ja alallaan ylivoimainen tekniikka.

MyCashflow on turvallinen

Turvallisuuden tulisi olla yksi tärkeimmistä tekijöistä valitessa verkkokauppaohjelmaa, koska tyypillisesti verkkokaupassa käsitellään rahaa ja yksityishenkilöiden henkilötietoja. Siihen panostaminen voi tuntua alkuvaiheessa kaukaiselta prioriteeltilta, kun mielessä pyörii vain verkkokaupan avaaminen ja sen ulkoasuun panostaminen. Siinä vaiheessa kuitenkin kun henkilötietoihin pääsee käsiksi kolmas osapuoli, olisi valmis tekemään kaikkensa sen eteen, että asian olisi välttänyt. Erityisesti avoimen lähdekoodin ohjelmien kohdalla vastuun kantaa kauppias itse, mutta harva kauppias tietää edes mistä asian selvittämisen voisi aloittaa. Puhumattakaan siitä, mitä kommunikoida lehdistölle, joka hyvin mielellään mässäilee tietoturvavuotoihin liittyvillä uutisilla.

Säilyttämällä ohjelmiston tiedostot ja tietokannan omilla palvelimillaan, MyCashflow ottaa vastuun tietojen turvaamisesta eikä kauppiaan tarvitse huolehtia asiasta. Tietoturvan ylläpitämisen ja ohjelmiston päivittämisen sijaan kauppias voi keskittyä myymiseen. MyCashflown ohjelmisto on aina ajan tasalla ja tietoturva kunnossa.

MyCashflow on käyttäjäystävällinen

Avoimen lähdekoodin verkkokauppojen rakentamisessa sietämättömintä tietoturvaongelmien jälkeen on oman kokemukseni mukaan asiakkaan opastaminen käyttämään kyseistä ohjelmaa. Jos ohjelman hallinta ei ole katastrofaalisesti englanniksi, niin se on ainakin uskomattoman sekava ja epälooginen. Pienimmätkin toimenpiteet saattavat olla työn ja tuskan takana.

Lisenssimaksut eivät kuitenkaan tarkoita automaattisesti käyttäjäystävällisyyttä verkkokauppiaan tai kaupan rakentajan kannalta. Markkinoilla on esimerkiksi uskomattoman raskaita Java-pohjaisia verkkokauppaohjelmia, joiden käytöstä pitäisi enemminkin maksaa verkkokauppiaalle. Danske Bankin, eli entisen Sampo Pankin käyttäjät (itseni mukaanlukien) tietävät minkä tason tuskaa Java-pohjaiset järjestelmät välillä saattavat olla.

MyCashflow on rakennettu ylivoimaisen hyvin

Verrattuna kilpailijoihin MyCashflow on rakennettu ylivoimaisen hyvin. Verkkokauppiaalle tämä näkyy esimerkiksi hänen verkkokauppansa hakukonelöydettävyydessä, mutta tarkastellessa ohjelmistoa pinnan alta, löytyy sieltä kaikki se mitä ajantasalla oleva kehittäjä saattaa toivoa. Olen itse ollut useita kertoja tilanteessa, missä olen esimerkiksi tiedustellut vuosia verkkokauppaohjelmiston kehittäjältä puuttuvista verkkomaksupainikkeista, mutta asia ei etene mihinkään. MyCashflow tarjoaa liitokset kaikkiin tunnetuimpiin verkkomaksupainikkeisiin ja logistiikkarajapintoihin. Puuttuvat liitokset ovat olleet valmiina rajapinnan julkaisun jälkeen parhaimmillaan muutamassa viikossa.

Hakukoneoptimoinnin ammattilaisena MyCashflowsta on vaikea löytää valitettavaa. Useimmiten hakukoneoptimointiasioissa on verkkokauppaan liitettävä tai pahimillaan ostettava liitännäisiä, kun taas MyCashflow on kehitetty alusta alkaen löytymään erinomaisesti hakukoneista. Olen saanut verkkokaupan optimoinnista aina aikaiseksi hyviä tuloksia, kun alustana on MyCashflow.

Omalta osaltani suosittelen MyCashflowlta niille verkkokauppiaille, jotka

 • Haluavat keskittyä myymiseen eivätkä henkilörekisterivuotojen selittelyyn lehdistölle
 • Haluavat, että heidän verkkokauppansa löytyy Googlesta hyvin ilman kalliita, teknisiä muutoksia
 • Haluavat, että verkkokaupan päivittäminen on niin helppoa ettei käyttötukeen tarvitse soitella kokoajan vaan päivittämisen voi ulkoistaa hyvillä mielin myös kesäharjoittelijalle
 • …puhumattakaan siitä, että voivat luottaa käyttötuen olevan käytettävissä ja tavoitettavissa erittäin nopealla vastausajalla

Mikäli haluat ryhtyä käyttämään MyCashflowta, voit tehdä sen täältä: perusta verkkokauppa!

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

4 kommenttia artikkeliin ”Miksi MyCashflow on mielestäni paras verkkokauppaohjelma

 1. MyCashflow on kyllä hyvä alusta eikä SEO:n puolella ole suurta valittamista. Yksi häiritsevä tekijä on URL-rakenteessa oleva ”ominaisuus”, mikä mahdollistaa minkä tahansa merkkijonon lykkäämisen tuotteen id-numeron perään.

  Käytännössä tällä ei ole suurta merkitystä, mutta tuo olisi helppo fiksata ohjelmistopuolelta esim. canonical-tagin avulla mutta nyt lähdekoodiin syötetään canonical-tagiin urlissa oleva rimpsu… Alusta on hyvä, mutta hienosäädössä vielä parantamisen varaa.

 2. Meillä on ainakin canonical joka hoitaa tuon URL.ongelman, taitaa olla leiskan puolella toteutettu meillä. Meiltä löytyy myös href langit ja muut herkut.

  Isoin ongelma MCF:n SEO puolessa on sub domaineihin pakotetut kieliversiot, hakemistoihin kun saisi niin voisi optimoida yhtä domainia ei montaa. Nopeuteen voisi myös panostaa vielä lisää. Muuten toimii kaikki SEO hommat hyvin.

  Turvallisuuteen lisäisin vielä sen että MCF hoitaa backupit sekä servereiden ylläpidon. Tämä poistaa ison taakan verkkokauppiaalta. Nämä tehtävät eivät lisää sun myyntiä yksinkertaisiesti vain hidastavat sinua mutta ne on pakko olla kunnossa jos haluaa vakavasti tehdä verkkokauppaa.

  MCF:n vahvimmat puolet ovat tuotekehitys ja tuki. Tuotekehitystä tehdään kokoajan ja asiakkaana saa olla tässä mukana ehdottamassa ja kertomassa mille on tarvetta. Tuki toimii myös sujuvasti ja kysymyksiin tulee vastaukset ylenssä saman päivän aikana.

 3. Ukko: MyCashflowssa on kaksi eri tagia, joita ”voi” käyttää meta canonical -tagin arvona mutta vain toinen toimii käytännössä oikein. Jos teemassa on käytetty {CurrentURL} tagia niin siihen tosiaan tulee se osoitteessa oleva rimpsu, joka ei ole välttämättä se ”virallisin osoite”. Vastaavasti jos käytät {CanonicalURL} tagia, niin arvoksi tulee ”virallinen osoite” eli sama osoite, johon verkkokauppa luo linkkejä mm. tuotelistauksista, sitemap.xml:stä ja niin edelleen.
  http://www.mycashflow.fi/docs/display/interface/CanonicalURL

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.