Avainsanojen seuranta pilvipalveluna – katsaus Cuutio-työkaluun

Yksi kiinnostavimmista asioista hakukoneoptimoinnissa on luonnollisesti tulosten seuranta. Google Analytics -kävijäseuranta tarjoaa laajat mahdollisuudet seurata kuinka paljon sivustolle tulee liikennettä ja mistä, mutta ei tarjoa mahdollisuutta avainsanojen seurantaan Googlessa. Hyvin suuren osan tuloksista kuitenkin muodostaa se, mitkä ovat sivuston tärkeimpien avainsanojen sijainnit hakukoneeessa. Esimerkiksi löytyykö yrityksesi sivusto sen toimialaan liittyvillä hakutermeillä Googlen ensimmäiseltä vai toiselta sivulta.

Avainsanojen seurantaan on olemassa paljon erilaisia työkaluja. Niistä suurimman osan ongelmana on kuitenkin ns. standalone-käyttö. Käytännössä seurantaohjelma asennetaan tietokoneelle ja se lähettää Googlelle jatkuvia hakukäskyjä haettaessa avainsanalistan sijainnit. Tämä tuottaa usein ongelmia. Ensinnäkin Google tulkitsee jatkuvat hakukäskyt usein spämmäämiseksi ja estää kyseisen tietokoneen pääsyn hakukoneeseen ilman captcha-koodin syöttämistä. Tällöin avainsanojen hakutyökalu ei tietenkään enää toimi. Toinen ongelma on se, että nämä ohjelmat ovat hyvin raskaita. Tietokoneen käyttö on harvemmin mahdollista hakuja suorittaessa. Kolmantena kyseisen ohjelman käyttö on sidottu yhdelle tietokoneelle. Mikäli hakukoneoptimoijalla on käytössään kaksi tietokonetta, vaaditaan useimmiten myös lisenssimaksun maksamista kahteen kertaan.

Cuutio tarjoaa avainsanojen  seurannan kätevänä pilvipalveluna. Seurantaohjelma toimii selaimessa, joten tietokoneelle ei tarvitse asentaa mitään. Toimintaperiaate on sama kuin tietokoneella ajettavassa ohjelmassa, eli Cuutio hakee sinne syötettyjen avainsanojen sijainnit Googlesta tasaisin väliajoin. Haut tapahtuvat kuitenkin Cuution pilvipalvelimilla, joten niiden tekeminen ei rasita omaa tietokonetta. Tulokset myös ilmestyvät Cuutioon automaattisesti ilman että niitä tarvitsee käydä manuaalisesti hakemassa.

Cuution käyttöliittymä (Kuva: Cuutio)
Cuution käyttöliittymä (Kuva: Cuutio)

Cuutio on helposti lähestyttävä työkalu myös asiakkaille, jotka haluavat seurata itse sivustonsa tilannetta Googlessa valitsemillaan avainsanoilla. Selaimessa käytettävä ohjelma on helppokäyttöinen, helposti lähestyttävä ja edullinen. 25 avainsanan seurannan hinta on 29 euroa kuukaudessa, jonka lisäksi hintaan sisältyy myös kolmen kilpailijan tilanteen seuranta. Vertailemalla omaa sivustoasi kilpailijoihin, pysyt kokoajan kartalla siitä mille sanoille optimointitoimenpiteitä kannattaa tehdä löytyäksesi kilpailijoita paremmin. Cuutiota voi myös kokeilla ilmaiseksi muutamalla sanalla ja yhdellä kilpailijalla.

Cuutio on ollut omassa käytössäni jo pidemmän aikaa ja se säästää aikaa uskomattoman paljon. Avainsanojen tilanne päivittyy palveluun automaattisesti eikä hakuja tarvitse tehdä enää itse. Tämä on mahdollistanut suuremman avainsanamäärän tilanteen seuraamisen ja erityisesti niiden vertailemisen kilpailijoihin entistä vaivattomammin.

Voit kokeilla Cuutiota ilmaiseksi avaamalla tilin Cuution sivuilta.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.