Avainsanalinkkien merkitys

Blogien sponsorointidiileissä tulee välillä kummallisena pyyntönä kirjoittaa blogiisi artikkeli (melkein) mistä tahansa, kunhan siinä on tiettyjä avainsanoja ja kyseisistä avainsanoista linkit tietyille sivuille. Mikäli olet miettinyt miksi näin tehdään, tämä artikkeli kannattaa lukea.

Esimerkki avainsanalinkistä: Lehti iPadiin

Jos klikkasit ylläolevaa linkkiä, huomasit varmasti, että kyseinen avainsana toistui myös otsikossa. Näin tehdään, koska sivustoa hakukoneoptimoidaan.

Hakukoneoptimointi tarkoittaa erilaisia toimenpiteitä, joilla sivusto yritetään saada nostettua Googlessa hyville sijoituksille. Etsiessäsi Googlesta ”Lehti iPadiin”, saat hyvin todennäköisesti tulokseksi ensimmäisten joukossa tuon ylläolevan linkin kohdesivun omasta blogistani.

Yksi hakukoneoptimoinnin tärkeimmistä toimenpiteistä on hankkia avainsanalinkkejä. Siitä syystä sponsori saattaa haluta blogistasi tietyille sivuille osoittavia avainsanalinkkejä. Niiden tarkoitus on parantaa sponsorisi sijaintia Googlen hakutuloksissa kyseisillä avainsanoilla.

Klassinen esimerkki on ”click here.” Jos haet Googlesta ”click here”, tulee ensimmäisenä hakutuloksena Acrobat Reader PDF-tiedostojen lukijaohjelman lataussivu. Kyseisellä sivulla ei mainita kertaakaan ”click here,” mutta siitä huolimatta se löytyy Googlesta noinkin hyvin. Tämä johtuu siitä, että sadoilla tuhansilla eri sivustoilla kehoitetaan käyttäjää ”klikkaamaan tästä,” mikäli he haluavat lukea PDF-dokumentin. Eli linkkiteksti on ”click here.”

Vinkki: Mikäli linkität esimerkiksi vaateliikkeiden sivuille kertoessasi kyseisen yrityksen vaatteista, liitä mukaan avainsanalinkki. Älä käytä linkkitekstinä esimerkiksi ”Katso muita vaatteita klikkaamalla tästä”, vaan tarjoa kyseiselle yritykselle avainsanalinkki aivan oma-aloitteisesti. Avainsanalinkit ovat yrityksille arvokkaita. Mikäli kyseisen yrityksen hakukoneoptimoija huomaa linkkisi, hän saattaa lähettää sinulle sponsoritarjouksen kiitokseksi vaivannäöstäsi.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.