Sivuston downtime ja hakukoneoptimointi

Googlelle on luonnollisesti tärkeää, että sen indeksoima sisältö löytyy vielä indeksoinnin jälkeenkin. Voit huolehtia omalta osaltasi tästä olemalla poistamatta mitään sivustoltasi, tai vähintäänkin ohjaamalla poistettu tai siirretty sisältö olemassaolevaan ja relevanttiin kohteeseen.

Asia mihin et välttämättä voi vaikuttaa, on palvelin. Siitä syystä onkin tärkeää, että valitessasi palveluntarjoajaa (esimerkiksi webhotelli), palveluntarjoajan tulisi olla hyvin luotettava. Lyhyet katkokset eivät haittaa, mutta pidemmistä katkoksista eli downtimestä on nopeasti haittaa hakukonenäkyvyydellesi.

Valitessasi palveluntarjoajaa ota selvää downtimestä. Jatkuvat katkokset tekevät nopeasti pahaa jälkeä hakukonenäkyvyydellesi.

Sivuston downtime ja hakukoneoptimointi
Kuvassa viimeisin notkahdus tapahtui siitä syystä, että palvelin oli useamman tunnin alhaalla ddos-hyökkäyksen takia, jonka vuoksi yksi sivuston tärkeistä avainsanoista tippui merkittävästi Googlen hakutuloksissa. Lopussa oleva nousu on seurausta siitä, että sivusto siirrettiin uudelle ja nopeammalle palvelimelle, jonka jälkeen sivusto nousi aikaisempaa korkeammalle myös muilla avainsanoilla.

Screen Shot 2013-05-17 at 1.49.00 PM
Pienemmässä sivustossa saman katkoksen vaikutukset näkyvät vielä selkeämmin.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.