Kun postin saapumisilmoitukset vuosivat nettiin – eli näin estät Googlen indeksoinnin

Itellan mukaan kyse on yksittäistapauksista, eikä vuodettuja saapumisilmoituksia ole löydetty netistä kuin ”puolen kymmentä”.

Itellan tietojärjestelmäjohtaja Ari Maaninen, joka kuvaa vuotoa ”todella harmilliseksi”, vakuuttaa Iltalehdelle, etteivät tiedot ole vuotaneet yhtiön omilta palvelimilta.

– Meidän palvelimilta suoraan ei näitä tietoja pysty hakemaan, Maaninen sanoo.

Tietojärjestelmäjohtajan mukaan tässä vaiheessa näyttääkin siltä, että ”asiakkaat ovat tiedostamattaan saattaneet ilmoitukset hakukoneiden tavoitettaviksi”.

Näin kertoo Iltalehti tänään, kun yksi päivän suurimmista shokkiuutisista on Googlen indeksiin sujahtaneet saapumisilmoituslinkit.

Tämä johtuu siitä, että kyseiset linkit on jaettu jossakin yleisesti. Kun linkkejä jaetaan netissä, hakukonerobotti pystyy oletusarvoisesti seuraamaan niitä. Ja kun hakukonerobotille on annettu vapaat kädet indeksoida kyseinen sivu, indeksiin se myös päätyy. Varsinkin mikäli kyseessä on sellainen runsaasti liikennöity auktoriteettisivu kuten posti.fi.

Itellan nolon mokan voit itse välttää seuraavilla tavoilla:

  • nofollow -metatagi

Lisää alla oleva metatagi sivusi <head> -elementtien väliin. Tämä kertoo hakukonerobotille, että kyseistä sivua ei saa indeksoida, eikä sillä olevia linkkejä saa seurata.

[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]
<meta name=”robots” content=”noindex,nofollow” />

[/box]

  • robots.txt

Lisää alla oleva komento sivustosi juuressa olevaan robots.txt -tiedostoon. Hakukonerobotit etsivät yleensä kyseisestä tiedostosta tietoa sivuston indeksointikäytännöistä. Vaihda Disallow -kohtaan se hakemisto, jonka indeksoitumisen haluat estää.

[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]
User-agent: *
Disallow: /

[/box]

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

Yksi kommentti artikkeliin ”Kun postin saapumisilmoitukset vuosivat nettiin – eli näin estät Googlen indeksoinnin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.