WordPress-sivuston siirto uudelle verkkotunnukselle

Siirsinpä juuri blogini vanhasta verkkotunnuksesta uuteen.

Nyt olisi melko nöyrää huomata, että olisin tehnyt siirrossa jotakin väärin ja hakukonenäkyvyys romahtaisi. Onneksi WordPress tarjoaa varsin hyvät työkalut asian kyttäämiseen Google Webmaster Toolsin ohella.

Kun asia on tuoreessa muistissa, tarjoan yksinkertaiset ohjeet vastaavaa harkitsevalle.

  1. Suorita uusi WordPress-asennus uudelle verkkotunnukselle. Aseta WordPressin asennusvaiheessa WordPress näkymättömäksi Googlelle, jotta se ei indeksoi tuplasisältöä ennen julkaisua. Tämän teet yksinkertaisesti asettamalla asennusvaiheessa WordPressin näkymättömäksi hakukoneille.
  2. Siirrä kuva- ja tiedostosisältö uploads-kansiosta uudelle verkkotunnukselle. Itse siirsin kylmästi koko kansion.
  3. Siirrä sisältö. WordPress tarjoaa tähän helpon työkalun, joka oman kokemukseni mukaan toimi loistavasti. Työkaluista löydät kohdat Tuo ja Vie. Näillä pystyt ottamaan varmuuskopion WordPressin sisällöstä vanhasta verkkotunnuksesta. Tuontiin tarvitset WordPress Importer -pluginin.
  4. Rakenna sivusto uudessa verkkotunnuksessasi julkaisuvalmiiksi.
  5. Asenna uuden verkkotunnuksen WordPressiin Redirection -plugin. Sen avulla pystyt pitämään silmällä toimivatko uudelleenohjaukset ja tekemään tarvittaessa itse uudelleenohjauksia ilman syvällisempää .htaccess -tietämystä.
  6. Lisää vanhan verkkotunnuksesi juureen .htaccess -tiedosto seuraavalla sisällöllä:
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RedirectMatch 301 /(.*) http://www.uusiosoite.fi/$1
    
  7. Poista uuden WordPress-asennuksesi Asetuksista kielto päästää hakukoneita indeksoimaan. Se löytyy kohdasta Asetukset -> Lukeminen.

Ja se siitä. Yllättävän helppoa! Mikäli on unohtunut miksi vanhan liikenteen uudelleenohjaus on niin tärkeää, kannattaa lukaista artikkeli Sivun poistaminen tai siirtäminen ja hakukoneoptimointi.

Kirjoittaja oppi tämän artikkelin kirjoittamisen yhteydessä, että validi termi domainille, eli verkko-osoitteelle on verkkotunnus. Ainakin mikäli perustaa mielipiteensä suurille auktoriteeteille kuten Ficora ja Wikipedia.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.