Hakukoneoptimoitu WordPress-asennus

Mikäli hakukoneoptimointi WordPressin kanssa ei ole peruskauraa, älä julkaise enää ainuttakaan WordPress-sivustoa tai -blogia lukematta tätä opasta. Tämän oppaan avulla varmistat, että WordPress-sivustosi alkaa löytymään hyvin hakukoneista sen asennuksen jälkeen.

1. Tietosuoja-asetukset

Navigoi Asetukset -> Tietosuoja.

Varmista, että olet sallinut sivustosi näkymisen. Muuten sivustosi ei indeksoidu ollenkaan.

2. Osoiterakenteen asetukset

Navigoi Asetukset -> Osoiterakenne.

Vaihda Yleisistä asetuksista selkokielinen vaihtoehto oletuksen tilalle. /%category%/%postname%/ generoi osoitteet muodossa /kategoria/artikkelin-nimi/. WordPressin sivuilta löydät enemmän vinkkejä osoitteen muodostamiseen.

WordPress generoi .htaccess -tiedoston sisällön automaattisesti. Kopioi ja liitä laatikon sisältö WordPressistä ja lisää se WordPressin asennuskansion juuren .htaccess -tiedostoon. Lue .htaccess -tiedosto tarpeen mukaan itse.

3. All-in-one-SEO

Lataa WordPressin plugin-arkistosta All-in-one-SEO. Saat sen avulla käyttöösi sivukohtaiset description-kentät ja pystyt myös muokkaamaan title-otsikoita tarpeen mukaan.

Pääasetukset löytyvät pluginin asentamisen jälkeen valikon kohdasta Asetukset -> All in one SEO. Varmista, että plugin on kytketty päälle ja lisää pääsivun title ja description.

Sivukohtaiset asetukset löytyvät jokaisen artikkelisi hallinnan alareunasta.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

8 kommenttia artikkeliin ”Hakukoneoptimoitu WordPress-asennus

  1. Ali in one SEOn sijaan suosittelen WordPress SEO by Yoast, mikä tarjoaa vielä enemmän ominaisuuksia kuin ensin mainittu, mutta on samalla huomattavasti helppokäyttöisempi.

  2. Tuleeko sulle muuten paljon spämmiä WordPressin kommentointimahdolisuuden takia? Mulla on ReCaptcha ja silti späämiä tulee niin paljon, että olen ojannut niistä tulevat sähköpostit automaatisesti kansioon SPAM. Ja minä vain sitten WordPressin Bulk toiminolla merkaan kakki kommentit spämmiksi. Spämiä tulee n. 100 kpl päivässä ja ne ovat tekstiä mitä kukaan ei ymmärrä mitään.

    1. Mulla on tullut 22 spämmiä koko tämän blogin olemassaolon aikana. Kannattaa toki myös pitää WP ajan tasalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.