Ukko.fi – uudenlaista start-up yrittäjyyttä

Start-up yrittämisestä on kohkattu viimeiset pari vuotta kuin sosiaalisesta mediasta konsanaan. Start-up yrittäjyys eroaa tavallisesta yrittäjyydestä siten, että Start-upit:

– Tähtäävät aina suoraan globaaleille markkinoille
– Perustuvat aina yhdelle idealle
– Niillä on puuttellinen liiketoimintalogiikka, tai ei lainkaan liiketoimintasuunnitelmaa
– Eivät ole taloudellisesti kannattavia
– Edellisestä johtuen, vaativat sijoittajan (tai enkelin) joka maksaa koko lystin

Kerran parissa vuodessa jokin Start-up yritys lyö itsensä läpi ja se nostetaan jalustalle kaikkien ihannoitavaksi ja matkittavaksi. Tähän on tietysti pakko ottaa esimerkiksi Angry Birds ja Rovio. Joka ei edes ole oikea Start-uppi, koska yritys on tehnyt kannattavaa liiketoimintaa jo pitkään ennen vihaisten lintujen lentoon lähtemistä.

Start-uppien vastakohtana tavallinen yrittäjyys perustuu ajatukseen siitä, että yritys tuottaa voittoa, mielellään aivan alusta saakkaa, tai että yrityksellä on ainakin selkeä liiketoimintamalli jonka perusteella voittoa on tulossa muutaman vuoden sisällä.

Ukko.fi on palvelu, joka yhdistää nämä kaksi yrittäjyyden mallia. Sen ideana on mahdollistaa yritystoiminnan kaltainen toiminta, ilman että toimijalla on omaa yritystä. Ukko.fi toimii seuraavalla tavalla:

1. Luo lasku Ukko.fin sivuilla
2. Ukko laskuttaa yritystä
3. Ukko maksaa rahat palkkana tilillesi

Palvelun avulla Freelance-ja keikkamuotoinen työskentely on todella vaivatonta. Ukko hoitaa kaikki paperityöt, vakuutukset, työnantajakulut jne. Tämän vuoksi se on helpoin mahdollinen tapa testata uutta liikeideaa, ilman byrokratiaa tai rahoittajien miljoonasijoitusten hyödyntämistä.

Aivan ilmaista laskuttaminen ei ole, oikeastaan laskuttaminen on jopa kohtuullisen kallista. Ukko ottaa nimittäin 9% välityspalkkion kaikista maksetuista palkoista. Pienen liiketoiminnan pyörittäjälle kuitenkin jo pelkästään kirjanpitäjän palkat muodostavat huomattavasti suuremman kustannuserän. Kun toiminta laajenee, on hyvä siirtyä perustamaan omaa yritystä, johon Ukon sivuilla löytyy myös hyviä vinkkejä.

Testaa itse Ukon toimintaa ja kerro kommenttisi täällä.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

6 kommenttia artikkeliin ”Ukko.fi – uudenlaista start-up yrittäjyyttä

 1. Asiallinen postaus 😉 Tuohon hinnoitteluun sanoisin vielä sen verran, että jokainen vähän laskuttava voittaa tuolla prosentilla, säästäen hermojensa lisäksi puhdasta rahaa.
  Ukko.fi kannustaa yrittämään, mutta siirtymään oman yrityksen perustamiseen vasta kun liikeidea on testattu ja on valmis ottamaan ”riskin” mm. kirjanpidon ja erinäisten viranomaisilmitusten laatimisesta oikein. Tästä lienee monella yrittäjällä kokemusta ensimmäisten vuosien osalta.

 2. Ukko.fi on suora kopio Eezy.fi palvelusta. Eezy on toimivampi, ja paljon edullisempi. Palvelumaksu on vain 4-8 %, minimimaksu on 20 euroa.

 3. Halvalla saa hyvää, eikun miten se menikään?

  Ukko.fi:llä on hyvä asiakaspalvelu ja sain jopa vinkkejä oman työn markkinointiin. Maksan siitä ihan mielellään prosentin enemmän :D.

 4. Yo. kommenttiin viitaten: Ukko.fi -palvelumaksu on 5%.
  (Eezy 8%, Odeal 7%, Osuuskunta Kanslia 7% muutamia mainitakseni)

 5. Olen käyttänyt Eezy.fi-palvelua ja sen kanssa ei johdon puolesta ole tullut epäluottamauslauseita, kuten kiltoja allakirjoittaa sopimuksia joissa on 5-vuoden NDA ja kovat sanktiot salassapitovelvollisuuden rikkomisesta kuten edellisessä Osuuskunnassa josta tämän takia jouduin eroamaan kun tuli taloudellisia tappioita kun ei saanut allekirjoittaa sopimuksia. Ks. osuuskunta myös tarjosi niiden omaa sopimusta, joka oli melkein tyhjä paperi missä oli sovittu vain palkkiosta, salassapitovelvollisuudesta yms. Väittivät myös, että NDA ovat elinikäisiä vaikka lain mukaan ei saa olla elinikäisiä NDA-sopimuksia. Joten miettikää mihin Osuuskuntaa liitytte.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.