Diagnosoi-mut.com

Olen ollut aina hyvin kiinnostunut viraalimarkkinoinnista ja lukenut monta sitä koskevaa kirjaa. Digitaalisessa markkinoinnissa olen kuitenkin ollut aina sitä mieltä, että jonkin osa-alueen kykenee sisäistämään vasta sitten kun sen on kokenut itse. Oma viraalimarkkinointikokemukseni on hyvin henkilökohtainen.

Kaikki lähti siitä, kun syyskuussa 2011 aloin yhtäkkiä oireilemaan flunssantyyppisesti. En kuitenkaan erittele oireita ja hoitohistoriaa tässä artikkelissa tarkemmin, mutta jos olet kiinnostunut niistä, tutustu aihetta koskevaan sivustooni: Diagnosoi-mut.com.

Diagnosoinnin hitaus, urheiluharrastuksesta luopuminen ja sen aiheuttamat lieveilmiöt kuitenkin johtivat siihen, että 29.12.2011 käytyäni keuhkotautien erikoislääkärillä avauduin jälleen kerran työpaikallani siitä kuinka turhautunut tilanteeseeni olen. Totesin olevani valmis maksamaan jollekin oikeasta diagnoosista. Tästä syntyi työpaikallani kollektiivinen idea: miksi en markkinoisi ideaani netissä?

Olin saman viikon aikana jo pistänyt asiaa liikkeelle valittamalla asiasta erilaisilla foorumeilla ja kysellyt mielipiteitä asiaan, joten nettisivun kasaaminen oli hyvin nopeaa. Idean synnyttyä 29.12.2011 suurinpiirtein kello 12 aikoihin, kello 15 julkaisin sivuston http://diagnosoi-mut.com/, jossa lupasin 500 euroa sille, joka ehdottaa hoitoon ja parantumiseen johtavaa diagnoosia. En uskonut sen aiheuttavan mitään erikoista – lähinnä kommentteja muutamilta lähihoitajatuttaviltani Facebookin kautta.

Uutinen kuitenkin alkoi kiinnostaa ihmisiä. Alle kolmen tunnin sisällä julkaisusta, juttu oli uutisoitu NRJ:n viihdeuutisissa. Tämä oli kuitenkin vasta alkua. Istuin ystäväni kanssa syömässä töiden jälkeen, kun luin sähköpostini ja siellä oli haastattelupyyntö Ilta-Sanomilta.

Mietin pitkään mitä asian kanssa teen. En kaipaa ns. lööppijulkisuutta, mutta haastattelun jälkeen sain lukea jutun ja totesin sen olevan oikein asiallinen. Ilta-Sanomien kanssa asioiminen noin ylipäätänsäkin oli todella miellyttävä kokemus.

Uutinen koskien pitkittynyttä sairauttani julkaistiin uuden vuoden 2,53€ maksavassa superpaksussa Ilta-Sanomien printtiversiossa ja se oli ainoa uutinen koko aukeamalla, jonka muu sisältö oli pelkkiä mainoksia. Julkaisu Ilta-Sanomissa tapahtui alle 48 tuntia sen jälkeen kun olin julkaissut asiaa koskevan artikkelin Internetissä.

Tämä kaikki näkyvyys maksoi mulle tasan 0 €. Onnistunut viraalimarkkinointi on aina ilmaista.

Uutisen voit katsoa tästä:

Palaute uutisesta on ollut erittäin positiivista. Erittäin hyviä ideoita diagnoosia varten on tullut paljon, mutta sitäkin tärkeämpää on ihmisten antama tuki. En ole valitettavasti ehtinyt vastata kaikkiin puheluihin ja sähköposteihin, mitä aiheesta on tullut, mutta henkisen jaksamisen rakoillessa on tuntunut hyvältä jakaa kokemus jonkun toisen pitkäaikaissairaan kanssa. Ja minun antama tukeni on toivottavasti auttanut myös heitä. Olen saanut satoja sähköposteja, satoja blogikommentteja kymmeniä puheluita ja kymmeniä tekstiviestejä.

Palaute on myös tuonut ilmi kiinnostavia asioita. Monet ihmiset ovat kyllästyneitä diagnosoinnin hitauteen. Monet ovat väsyneitä lääkäreiden motivaatioon ja kannustuksen puutteeseen. Monet ovat jo luovuttaneet tervehtymisensä suhteen maassa, jonka terveydenhuolto pitäisi olla maailman kärkiluokkaa. Moni on onneksi myös maininnut, että uutinen minusta on antanut heille voimia mennä uudestaan lääkäriin. Tuntuu, että sain oikeasti jotakin aikaankin.

Tutkimukseni jatkuvat edelleen ja päivitän niitä aktiivisesti tapausta koskevalle sivustolle diagnosoi-mut.com. Veto on edelleen voimassa, eli tervehtymiseen johtava vinkki tuo jollekin 500 euroa suoraan omasta pussistani. Se on pieni hinta siitä, että pääsisin taas urheilemaan.

Diagnosoi-mut.com 1.9.2012

No, ilmeisesti mulla nyt sitten diagnosoitiin lisämunuaisen rasitustila, joka oli johtanut flunssanoireiden jylläämiseen kehossa taudinaiheuttajan jo poistuttua maisemista. Diagnoosin teki yleislääkäri Itäkeskuksen Mehiläisessä, koska astmatutkimuksiin obsessoitunut työterveyslääkärini Kampin Terveystalossa ei saanut mitään aikaiseksi.

Nyt otan rauhallisesti liikunnan kanssa, aloittelen sitä pikkuhiljaa ja puolen vuoden kortisonikuurini on saatettu päätökseen. Mutta viraali-ilmiö jatkui vielä Iltsikankin jälkeen, koska tempauksestani tehtiin juttu kesäkuun Imageen. Olen aina pitänyt Imagesta, joten tämähän oli suorastaan kunnia, vaikka rehellisesti sanottuna olin tuossa keväällä jo saanut koko sairaudesta niin tarpeekseni etten olisi jaksanut enää puhua siitä.

Puhuin kuitenkin ja tässä lopputulos:

Kortisonipöhötyksen aiheuttamista pulleista poskistani huolimatta hyvä kuva ja hyvä juttu. Budjetti viraalille oli 0 euroa ja apua löytyi. Internetistä on vaikka mihin.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

2 kommenttia artikkeliin ”Diagnosoi-mut.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.