Facebook ja Static FBML

Päivitys: Facebookin päivittyessä kokoajan, ajankohtaisempia vinkkejä ja lisää informaatiota Facebook-laskeutumissivusta löydät Tuloksen blogiin kirjoittamastani artikkelista. Klikkaa: Viisi vinkkiä Facebook-laskeutumissivulle!

Facebookin kustomoituja välilehtiä varten kehitetty Static FBML ei ole enää Facebookin tukema applikaatio. Tämä on varsinkin MFA-sivustojen rakentajille varsin harmillinen uutinen, sillä Static FBML on ollut luotettava ja hyvin toimiva työkalu kustomoitujen välilehtien rakentamiseen. On siis aika keksiä korvaavia applikaatioita, joista esittelen kaksi omaa suosikkiani.

iFrames for Pages

IFrames for Pages -applikaatio on hyvin helppokäyttöinen välilehtityökalu. Parasta applikaatiossa on se, että siinä saa napin painalluksella näytettyä erilaista sisältöä faneille ja ei-faneille. Suorastaan märkä päiväuni MFA-veikoille!

Ylläpitäjä voi lisätä applikaation kautta välilehdelle HTML:ää, kuvan tai iFrame-sisältöä. Kaiken lisääminen on todella yksinkertaista.

Static HTML for Pages

Static HTML on myös hyvin kätevä applikaatio niille joilla HTML on hallussa. Applikaatiossa on mahdollista lisätä raakaa HTML-koodia samaan tapaan kuin iFrames -applikaatiossa. Mukana on myös tuttu ”näytä HTML ainoastaan faneille” -toiminto.

Yhteenveto

Kokeile molempia tai etsi itsellesi oma suosikki. Kumpikaan ei mielestäni voita alkuperäistä Static FBML -applikaatiota, mutta Facebookin mielivaltaiseen toimintaan alistuminen tuskin on kenellekään uusi asia. Parempi vain mukautua tilanteeseen ja siirtyä suosiolla vaihtoehtoisiin työkaluihin.

Kommentoi Facebook-tunnuksilla

kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.